Energie informatie

Ook al maken we met zijn allen elke dag gebruik van energie, het is een onderwerp waar veel onduidelijkheid over is. Vergelijkenergie.com helpt u graag verder door u te voorzien van nuttige energie-informatie. Bijvoorbeeld over het besparen van energie, de verschillende energiesoorten en de manier waarop uw verbruik in rekening wordt gebracht.

Groene energie of grijze energie?

De term groene energie kent u ongetwijfeld. Dit is energie die op een milieuvriendelijke manier is opgewekt. Grijze energie is daarentegen niet duurzaam. Als u niet bewust kiest voor uitsluitend groene energie, kan het zijn dat u grijze energie geleverd krijgt of een mix van groene en grijze energie. Energiebedrijven zijn verplicht om u te laten weten welk type stroom u geleverd krijgt door middel van het stroometiket.

Energieprijzen: vast en variabel

Er zijn vaste en variabele prijzen voor energie. Welk type u op dit moment hebt, staat in het contract dat u van uw energiebedrijf hebt gekregen. De naam zegt het eigenlijk al: kiest u voor een vaste energieprijs, dan blijft deze het hele jaar gelijk. Kiest u voor een energieprijs die variabel is, dan kunnen er in de loop van het jaar prijswijzigingen plaatsvinden. Eigenlijk is het dus een keuze voor zekerheid of juist speculeren op een daling van de energieprijzen.

Energie besparen is ook geld besparen

Natuurlijk kunt u de energie vergelijken op prijs en zo voor voordeel kiezen. U kunt ook energie besparen en op die manier de energiekosten terugdringen. Sommige bespaartips zijn heel eenvoudig, andere kosten wat meer moeite. U weet zelf immers het beste hoeveel moeite u ervoor wilt doen.

Energie informatie
5 (100%) 1 vote