Energie besparen

Energie vergelijken op prijs en overstappen op een voordelige energieleverancier is niet de enige manier om geld te besparen. Ook energie besparen is een goede methode om de energiekosten terug te dringen. Alles wat u niet verbruikt, hoeft u immers niet te betalen. Bovendien spaart u hiermee ook het milieu.

Spaarlampen of led gebruiken

De ouderwetse gloeilamp wordt inmiddels steeds minder gebruikt. Logisch, want met spaarlampen of led bespaart u tot wel 90% energie. Deze lampen gaan ook nog eens langer mee, tot wel 10 keer. Dat maakt de hogere aanschafprijs meer dan goed.

Let op ongebruikte opladers

Er zijn veel elektrische apparaten die we regelmatig moeten opladen, zoals smartphones en tablets. De opladers van deze apparaten verbruiken ook stroom, vooral wanneer ze in het stopcontact zitten terwijl ze niet gebruikt worden. Dit is een zeer grote energieslurper in veel huishoudens.

Bespaar energie tijdens het koken

Door te koken met de deksels op de pannen bespaart u heel veel energie. Het eten wordt zo sneller gaar, dus u bespaart ook tijd. Als u kiest voor stomen of koken in hogedrukpannen, kunt u tot wel 70% energie besparen. Een andere ‘quick win’ is precies de hoeveelheid water koken die nodig is voor het aantal kopjes thee of koffie dat u wilt zetten. Hier kunnen we met zijn allen veel winst mee behalen.

Hebt u nog meer bespaartips? Geef ze door aan ons!

Energie besparen
5 (100%) 3 votes